Hilangkan Sakit Badan Dengan Tip-tip Ini | MyDunia - Your Lifestyle Portal
MyDunia Logo Login Sign Up MyDunia Logo Travel Shopping Inspirations Sell with MyDunia About us Contact us Travel Shopping Inspirations Sell with MyDunia About us Contact us Welcome Guest! Login Sign Up Back

Tips Legakan Sakit Badan Setelah Penat Seharian

Izza Yatim

03 Jun 2021

Copy

Done Copy!

Hilangkan Sakit Leher Dengan Urutan

Kredit: Wayhomestudio/Freepik 

Ada orang kerjanya duduk sahaja dari pagi hingga petang, ada pula yang banyak berjalan dan tidak kurang juga yang perlu bekerja di bawah terik matahari. Yang work from home pun tak kurang penatnya, sambil bekerja kena pastikan anak-anak terurus. Tidak kira apa jua pekerjaan yang anda lakukan, sudah tentu ada masanya kita kelelahan yang terlampau.

Iyalah, dari awal pagi sehingga lewat malam bekerja, memang memenatkan. Bila badan terlalu penat, mulalah timbul rasa sakit dan lenguh. Untuk anda yang sedang alami rasa sakit badan, ini kami kongsikan petua menghilangkannya.

#1 Dapatkan rehat secukupnya 

 

Sudah tentulah badan yang letih perlukan rehat secukupnya untuk menggantikan tenaga yang telah digunakan untuk bekerja. Pastikan postur tidur dalam keadaan yang betul dan lampu dipadamkan. Sebaiknya dapatkan a good shower sebelum anda melangkah masuk ke bilik tidur, pasangkan aromaterapi dan setelah berada di atas katil pastikan anda jauhi daripada skrin fon.  

#2 Betulkan posisi 

Penting untuk pastikan posisi tubuh dalam keadaan ideal sewaktu bekerja bagi mengurangkan sakit belakang dan lenguh-lenguh. Jika pekerjaan anda banyak duduk, tegakkan badan dan kaki lurus ke bawah. Begitu juga pekerjaan yang banyak berjalan, gunakan kasut yang ergonomik dan berjalan dengan postur yang betul.

#3 Lakukan regangan 

 

Ambil beberapa minit dalam setiap jam waktu bekerja untuk lakukan regangan. Jika lenguh dan sakit badan terlalu lama dan tidak tertahan, anda boleh dapatkan rawatan fisioterapi yang akan memberi tunjuk ajar teknik regangan dan senaman yang sesuai dengan masalah yang dihadapi.

#4 Urutan 

Kaedah paling pantas melegakan sakit dan lenguh badan. Tetapi musim PKP3.0 ni mana boleh keluar ke pusat urutan. Bukanlah lagi masalah dengan adanya produk-produk ini:

1.OGAWA Caree Touch Handheld Massager Mesin Urut OGAWA Caree Touch Handheld

Rekaan ergonomik, kecil, mudah dibawa ke mana-mana dan digunakan di mana-mana anggota tubuh yang lenguh dan ingin diurut. 

Dapatkan mesin urut OGAWA Caree Touch Handheld Massager ini di MyDunia!

2. OGAWA Master Drive AI 2.0 Massage Chair 

 Kerusi Urut Ogawa Dengan Feature AI

Kerusi urut OGAWA Master Drive AI 2.0 ini bukan kerusi urut biasa kerana feature AI membolehkannya mengenalpasti rupa, tahap kesihatan dan urutan yang sesuai untuk anda!

Inginkan pengalaman urutan yang terbaik? Dapatkan kerusi urut OGAWA Master Drive AI 2.0 hari ini!

3. OGAWA Eye Touch Plus 

Legakan Mata Dengan OGAWA Eye Touch Plus

 

Seharian menghadap laptop dan komputer memang meletihkan mata. OGAWA Eye Touch Plus melegakan kawasan mata berdasarkan teori akupuntur tradisional China.

Nak rileks sambil dengar muzik dan pada masa sama diurut manja oleh OGAWA Eye Touch Plus? Dapatkan mesin urut mata OGAWA ini di MyDunia!

4. OGAWA Mobile Seat Max 

Kerusi Urut OGAWA Mobile Seat Max

Kerusi urut nipis ini boleh dibawa ke mana-mana. Nampak ringan tetapi kerusi urut ni boleh lakukan urutan leher, kneading, terapi panas dan getaran.

Hilangkan sakit badan dengan OGAWA Mobile Seat Max!

5. OGAWA Mobile Shiatsu QT (Truffle) 

 Mesin Urutan Tengkuk Bahu OGAWA

Nak mesin urutan tanpa wayar? Apa kata anda guna OGAWA Mobile Shiatsu QT (Truffle) yang kompak, diperbuat daripada material berkualiti dan feature terbaik yang memberi kelegaan segera.

Hilangkan sakit tengkuk dan bahu dengan OGAWA Mobile Shiatsu QT (Truffle).

6. OGAWA O.M.G. Foot Massager 

Mesin Urut Kaki OGAWA O.M.G. Foot Massager

Seharian berjalan ke sana ke mari, sudah tentu kaki pun lenguh. Sebab itu anda perlukan OGAWA O.M.G. Foot Massager yang memberi kelegaan segera dengan urutan panas, dan roller yang menekan titik tertentu bagi melancarkan pengaliran darah.

Bila kaki tak sakit, tiada masalah nak berjalan ke sana ke sini. Rileks dan hilangkan lenguh kaki dengan OGAWA O.M.G. Foot Massager.

7. OGAWA Omknee 2.0 

OGAWA Omknee 2.0 Mesin Urutan Dua Fungsi

Kenapa nak guna seorang diri kalau kita boleh berkongsi? Dengan OGAWA Omknee 2.0, anda boleh lakukan sesi urutan dengan mesin urut ini bersama pasangan secara serentak. Bolehlah catch up aktiviti harian sambil rileks di mesin urut.
Orang kata barang baik dan menggembirakan perlulah dikongsi. Macam OGAWA Omknee 2.0 ni, awak pakai bahagian tapak, saya pula bahagian sambungannya.

Ada berbagai mesin dan kerusi urut OGAWA di pasaran. Yang selalu lenguh badan, nak rileks santai sambil mengurut badan atau bekerja dari rumah sambil kaki diurut mesin urut kaki, bolehlah dapatkan kerusi urut OGAWA ni sekarang! Ada berbagai pilihan yang sesuai dengan keperluan anda!

--------

Kalau anda ingin membeli barangan keperluan harian, anda boleh dapatkan apa saja yang diperlukan di MyDunia. Dapatkan keperluan harian anda di sini.

Ada produk baharu yang ingin dijual? Biar MyDunia bantu anda dalam mencari lebih ramai pelanggan. Hantarkan butiran anda di sini

Whatsapp

Copy

Done Copy!
hilang sakit badan mesin urut
Trending Now